Meerstromenschool is onderdeel van de Scoba Groep
Meerstromenschool
Nieuwsbrief - 28-09-2017

In deze nieuwsbrief:
- Data om te onthouden
- Betaling overblijfkosten
- Overblijfbegeleider gezocht
- Schoolzwemwedstrijden
- Kinderboekenweekactie bij Bruna
- Fruitdagen
- Veilig naar school
- Dag van de duurzaamheid
- Personele situatie
- 5 oktober: staking
- Groep 5 - 6 toetsen
- Groep 7-8
- Stem op Mini-Roparun Zeeuws-Vlaanderen (CORRECTIE)
- Wij recyclen mee
- Frequentie nieuwsbrieven
Data om te onthouden

29 september: fruitdag

4 oktober: paptaartenkermis en start kinderboekenweek

5 oktober: stakingsdag GEEN SCHOOL

6 oktober: studiedag Scoba. Er is die dag GEEN SCHOOL.

19 oktober: tentoonstelling i.v.m. de Kinderboekenweek

8 november: kledinginzameling

Betaling overblijfkosten

Voor nog een groot aantal kinderen zijn de overblijfkosten voor dit schooljaar nog niet voldaan.
Wij vragen u vriendelijk hiervan werk te maken en het voor de Herfstvakantie in orde te maken! De kosten zijn onveranderd gebleven i.v.m. vorg schooljaar en u kunt deze terug vinden in de schoolgids.

Overblijfbegeleider gezocht

We zijn dringend op zoek naar iemand, die ons een of meerdere dagen per week wil helpen bij het overblijven. Dat kan een ouder, grootouder, buren of kennis zijn. Kent u iemand die dit zou wilen doen, laat het ons weten. De overblijfbegeleider ontvangt voor de hulp een vrijwilligersvergoeding. Uw kind blijft op de dag dat u helpt uiteraard kosteloos over.

Schoolzwemwedstrijden

U heeft eerder een aparte mail ontvangen met de uitnodiging om uw kind op te geven voor de schoolzwemkampioenschappen in Oostburg. Wij sturen u deze mail vandaag nogmaals. Let op: opgeven tot uiterlijk 6 oktober!

Kinderboekenweekactie bij Bruna

Als u ‘toevallig’ in de Kinderboekenweek een kinderboek koopt bij een Bruna-winkel, dan is uw kassabon nogmaals geld waard. Als school mogen we na afloop van de kinderboekenweek voor 10% van de waarde van de gedurende de Kniderboekenweek gekochte kinderboeken boeken voor school uitzoeken. Dus, mocht u tussen 4 en 14 oktober een kinderboek bij Bruna kopen, geeft u de school dan s.v.p. uw kassabon. Op deze manier komt het NOG een keer ten goede aan uw kinderen. Bij voorbaat dank!

Fruitdagen

Evenals vorig schooljaar houden we op de laatste vrijdag van de maand een fruitdag. De eerste zal zus zijn op 29 september. De kinderen krijgen dan druiven. Omdat de laatste vrijdag van oktober in de Herfstvakantie valt, zal de volgende fruitdag op 24 november zijn.

Veilig naar school

Wij vinden het heel belangrijk dat de kinderen veilig naar en van school gaan. Daar zijn de ouders de eerst verantwoordelijke voor. Zorgt u daarom voor passende begeleiding als uw kinderen naar en van school gaan. Vanaf het moment dat de kinderen het schoolplein betreden en er toezicht van de leerkrachten is (en dat is vanaf een kwartier voor schooltijd) vallen de kinderen onder verantwoordelijkheid van school.

Dag van de duurzaamheid

Op 10 oktober is het de Dag van de duurzaamheid. Een van de wethouders van de gemeente Sluis komt dan in groep 6 voorlezen uit een onlangs verschenen boek ‘De wereld van voedsel' met verhalen voor kinderen over duurzame en gezonde voeding. Hij zal bij zijn bezoek ook met de kinderen praten over wat duurzaamheid is en hoe de kinderen daar ook aan bij kunnen dragen.

Ook in de andere groepen zullen we deze of een dezer dagen uit het nieuwe boek voorlezen. Heeft u (of uw kind) zelf interesse in het boek (u kunt het na 10 oktober ook eerst even inzien op school) dan is het voor € 10,00 via school te bestellen.

Personele situatie

Meester Rini Heijwegen zal vanaf 28 september op de donderdagochtenden aan het werk gaan in groep 3-4. Vanaf 19 oktober komt daar de donderdagmiddag en vrijdagmorgen bij. De komende weken zal ook juffr. Monique nog in de groep zijn om een goede overdracht te kunnen bewerkstelligen.

5 oktober: staking

Op 5 oktober hebben de onderwijsbonden opgeroepen tot een staking in het basisonderwijs. Wij zullen als team van de Meerstromenschool gehoor geven aan deze oproep en de school zal dan ook op 5 oktober gesloten zijn (Let op: 6 oktober was al een vrije dag voor de kinderen vanwege een studiedag, dus de kinderen hebben zowel 5 als 6 oktober geen school). De inzet van de vakbonden is meer loon en minder werkdruk. Wat het team van de Meerstromenschool betreft mag de prioriteit liggen bij vermindering van de werkdruk: liever extra personeel dan een paar procent meer loon! Extra personeel komt direct zowel de leerkrachten als de kinderen ten goede!

De gezamenlijke kinderopvangorganisaties doen voor 5 oktober het volgende aanbod:
De bso’s zullen 5 oktober de gehele dag open zijn. Klanten van de diverse kinderopvangorganisaties kunnen die dag reserveren zoals ze gewend zijn opvang te reserveren en af te nemen. Voor niet klanten geldt dat men gebruik kan maken van de opvang a 3,5 euro netto per uur. Niet klanten kunnen alleen een hele dag of een ochtend of middagdeel opvang aanvragen.

Groep 5 - 6 toetsen

3 oktober:        groep 5 en 6 toets verkeer krantje 1
13 oktober:      groep 5 en 6 toets geschiedenis blok 1
19 oktober:      groep 5 en 6 toets aardrijkskunde blok 1
9 november     groep 5 en 6 toets aardrijkskunde topografie blok 1

Groep 7-8

- De Voorleeswedstrijd wordt dit jaar gehouden op woensdag 18 oktober. Er hebben zich veel kandidaten aangemeld: Esmee, Iris, Beau, Fleur, Amber, Joris, Gijs, Annejet, Roos, Jelle, Anne, Yarno, Michelle en Samantha. Hier zijn we natuurlijk erg blij mee! De voorrondes houden we op 16 en 17 oktober.

- Woensdag 27 september toets aardrijkskunde hoofdstuk 1
- Donderdag 29 september woorddictee thema 1
- Woensdag 4 oktober toets topografie hoofdstuk 1
- Dinsdag 10 oktober toets natuur hoofdstuk 1
- Donderdag 11 oktober zinnendictee 1
- Maandag 16 oktober toets geschiedenis hoofdstuk 1
- Donderdag 19 oktober inleveren techniekopdracht. De finale van de techniekopdracht is op 20 oktober.
- Vrijdag 10 november toets topografie hoofdstuk 2
- Donderdag 23 november toets Engels hoofdstuk 1-2

Stem op Mini-Roparun Zeeuws-Vlaanderen (CORRECTIE)

In het bericht van twee weken geleden leek het alsof u alleen kon stemmen als u lid werd van de KRO. Dat is niet zo!!!
U kunt zonder verdere verplichting stemmen op www.kro.nl/geven

Al enkele jaren nemen leerlingen van onze groep 7-8 deel aan de mini-Roparun Zeeuws-Vlaanderen. Het geld dat hiermee wordt opgehaald komt ten goede aan de verzorging van kankerpatiënten. Ook in Zeeuws-Vlaanderen: afgelopen juni heeft ziekenhuis Zorgsaam in Terneuzen van Stichting Roparun € 22.000 ontvangen om een familiekamer in te richten op de afdeling oncologie. Nu is de Stichting Mini-Roparun Zeeuws-Vlaanderen samen met nog 50 andere ‘goede-doelen-stichtingen’ genomineerd voor Actie Warm Hart. Bij die actie geeft de KRO € 2500 tot € 10.000 weg aan de 5 goede-doelen-stichtingen die de meeste stemmen weten te verzamelen. Momenteel staat de Stichting Mini-Roparun Zeeuws-Vlaanderen op de 8e plaats en stemmen kan nog tot uiterlijk 30 september! We hebben nog enkele honderden stemmen nodig! Iedereen met een mailadres kan stemmen! Wij vragen u uw stem/stemmen aan onze stichting te geven. Uiteindelijk doet u dit voor de verzorging van mensen met kanker. U kunt stemmen op www.kro.nl/geven U kunt aldaar het doel Mini-Roparun selecteren.     Stem s.v.p. en zegt het voort!

Wij recyclen mee

Wij vinden het belangrijk dat kinderen opgroeien met de gewoonte van het scheiden van afval en het besef dat ons afval nog waarde kan hebben. Daarom: 

Vanaf nu zamelen wij op school plastic dopjes in. Dit zijn dopjes van drink- of zuivelpakken of van frisdrank-of waterflesjes. Het geld dat deze dopjes waard zijn, gaat naar een stichting die er geleidehonden en hulphonden van opleidt.
Bij de voordeur van school staat een emmer waar de kinderen hun dopjes (bijv. van het overblijven) in kunnen doen, maar als u thuis met ons wil meesparen, dan kunt u deze op elk moment in de emmer (laten) deponeren.

Samen met BIC hebben we nu ook de mogelijkheid om kunststof (plastic) schrijfmateriaal te laten recyclen. Het gaat dan om (lege) kunststof pennen, vulpennen, stiften, fineliners, markers e.d. (geen potloden dus). De opbrengst hiervan gaat naar een door ons gekozen goed doel. Ook hiervoor komt een bakje te staan bij de voordeur.

Op 8 november is er weer de volgende kledinginzameling. U kunt dus alvast gaan sparen!

Frequentie nieuwsbrieven

De nieuwsbrieven zullen dit schooljaar om de week (dus 1 keer per 2 weken) verstuurd worden. De volgende nieuwsbrief ontvangt u dus op 12 oktober.

 

Meerstromenschool
Monnikenstraat 3
4503 AT Groede

0117-371783
directie.meerstromenschool@scoba.nl