Meerstromenschool is onderdeel van de Scoba Groep
Meerstromenschool
Nieuwsbrief - 12-10-2017

In deze nieuwsbrief:
- Data om te onthouden
- Groep 1-2
- Betaling overblijfkosten
- Overblijfbegeleider gezocht
- Kinderboekenweekactie bij Bruna
- Personele situatie
- Groep 5 - 6
- Groep 7-8
- Wij recyclen mee
Data om te onthouden

19 oktober om 18.30: tentoonstelling i.v.m. de Kinderboekenweek

23 – 27 oktober: Herfstvakantie

8 november: kledinginzameling

De volgende nieuwsbrief verschijnt op 1 november

Groep 1-2

De kleuters gaan op 19 oktober van 9.00 – 10.30  uur naar het Bos van Erasmus voor een paddestoelenzoektocht. Laarzen en oude kleding aan! We hebben vervoer voor 12 kinderen nodig. Wie kan ons helpen?Graag even doorgeven aan juffr. Anneke.

Na de Herfstvakantie gaan de kleuters werken over het thema ‘Herfst’. De letter die dan centraal staat is de T van Tak.

Betaling overblijfkosten

Fijn dat de overblijfkosten voor de meeste kinderen nu betaald zijn. Mogen we er op rekenen dat het voor de overigen nog voor de Herfstvakantie in orde wordt gemaakt?! Kosten e.d. vindt u in de schoolgids.

 

Overblijfbegeleider gezocht

We zijn dringend op zoek naar iemand, die ons een of meerdere dagen per week wil helpen bij het overblijven. Dat kan een ouder, grootouder, buren of kennis zijn. Kent u iemand die dit zou wilen doen, laat het ons weten. De overblijfbegeleider ontvangt voor de hulp een vrijwilligersvergoeding. Uw kind blijft op de dag dat u helpt uiteraard kosteloos over.

Kinderboekenweekactie bij Bruna

Als u ‘toevallig’ in de Kinderboekenweek een kinderboek koopt bij een Bruna-winkel, dan is uw kassabon nogmaals geld waard. Als school mogen we na afloop van de kinderboekenweek voor 10% van de waarde van de gedurende de Kniderboekenweek gekochte kinderboeken boeken voor school uitzoeken. Dus, mocht u tussen 4 en 14 oktober een kinderboek bij Bruna kopen, geeft u de school dan s.v.p. uw kassabon. Op deze manier komt het NOG een keer ten goede aan uw kinderen. Bij voorbaat dank!

Personele situatie

Komende dinsdag 17 oktober is het de laatste werkdag voor juffr. Monique in groep 3-4. Op woensdag 18 oktober is het dan de eerste werkdag voor juffr. Ellen Perdaen, maar deze eerste werkdag is meteen een cursusdag voor haar in Gent. Daarom zal meester Rini Heijwegen die week ook op woensdag is groep 3-4 zijn. 

Groep 5 - 6

Op 13 oktober zal juffr. Esther 's middags haar verjaardag vieren.

13 oktober:      groep 5 en 6 toets geschiedenis blok 1
19 oktober:      groep 5 en 6 toets aardrijkskunde blok 1
7 november:    groep 5 en 6 toets topografie blok 1
15 november:   groep 5 toets tafels van 4 en 8 en groep 6 toets tafels 1 t/m 10
16 november:   groep 5 en 6 toets natuur blok 1

Groep 7-8

- De Voorleeswedstrijd wordt dit jaar gehouden op woensdag 18 oktober. Er hebben zich veel kandidaten aangemeld: Esmee, Iris, Beau, Fleur, Amber, Joris, Gijs, Annejet, Roos, Jelle, Anne, Yarno, Michelle en Samantha. Hier zijn we natuurlijk erg blij mee! De voorrondes houden we op 16 en 17 oktober.

- Maandag 16 oktober toets geschiedenis hoofdstuk 1
- Donderdag 19 oktober inleveren techniekopdracht. De finale van de techniekopdracht is op 20 oktober.
- Vrijdag 10 november toets topografie hoofdstuk 2
- Donderdag 23 november toets Engels hoofdstuk 1-2

De voorlichtingsavond voor ouders van leerlingen in groep 8 over het Zwincollege wordt verzorgd door dhr. M. v.d.Bunder. Deze avond zal plaatsvinden op 23 november in de OBS Europaschool in Zuidzande en start om 19.30 uur. Op deze avond zal ook de meest actuele informatie verstrekt worden over de toekomst van het Zwincollege.

Wij recyclen mee

Wij vinden het belangrijk dat kinderen opgroeien met de gewoonte van het scheiden van afval en het besef dat ons afval nog waarde kan hebben. Daarom: 

Vanaf nu zamelen wij op school plastic dopjes in. Dit zijn dopjes van drink- of zuivelpakken of van frisdrank-of waterflesjes. Het geld dat deze dopjes waard zijn, gaat naar een stichting die er geleidehonden en hulphonden van opleidt.
Bij de voordeur van school staat een emmer waar de kinderen hun dopjes (bijv. van het overblijven) in kunnen doen, maar als u thuis met ons wil meesparen, dan kunt u deze op elk moment in de emmer (laten) deponeren.

Samen met BIC hebben we nu ook de mogelijkheid om kunststof (plastic) schrijfmateriaal te laten recyclen. Het gaat dan om (lege) kunststof pennen, vulpennen, stiften, fineliners, markers e.d. (geen potloden dus). De opbrengst hiervan gaat naar een door ons gekozen goed doel. Ook hiervoor komt een bakje te staan bij de voordeur.

Meerstromenschool
Monnikenstraat 3
4503 AT Groede

0117-371783
directie.meerstromenschool@scoba.nl