Meerstromenschool is onderdeel van de Scoba Groep
Meerstromenschool
Nieuwsbrief - 01-03-2019

In deze nieuwsbrief:
- Klusdag woensdag 6 maart
- Kinderkanjerfeest
- 11 maart: Generale repetitie Bonte Aonvd
- 13 maart: Boomplantdag
- 14 maart: Bonte avond
- Staking 15 maart
- Fijne Vakantie
Klusdag woensdag 6 maart

In de vakantie zullen de voorbereidingen getroffen worden voor de boomplantdag.
Hiervoor moet de pingpongtafel verzet worden en willen we graag de schommel van de kleuters plaatsen.
Dit willen we graag doen op woendagochtend 6 maart.

Wanneer u wilt komen helpen, graag opgeven per mail bij meester Frank of juf Anneke.

 

Kinderkanjerfeest

11 maart: Generale repetitie Bonte Aonvd

Op maandag avond 11 maart om 19.00 uur willen we generale repetitie houden in de SOW-kerk aan de dorpsstraat in Breskens.
De groepen 1 t/m 4 tot ongeveer 19.45 uur en de hogere groepen tot ongeveer 20.00 uur. We hopen dat u carpoolend de kinderen kunt brengen en halen.
U kunt natuurlijk bij de kerk wachten, maar……… liever niet (want het programma moet nog een verrassing blijven!). Misschien even een boodschap gaan doen?

13 maart: Boomplantdag

Op woensdag 13 maart is het Boomplantdag!

De leerlingen van groep 7 & 8 zullen hier bij betrokken zijn.
Deze dag zullen op ons plein activiteiten zoals boomhoogte meten, dikte van een boom meten en jaarringen tellen plaatsvinden en zullen verschillende bomen geplant worden.

Om 8.30u zal de dag van start gaan met het ontvangst van de Burgemeester.
van 9.00u tot 10.20 u zullen de activiteiten plaatsvinden begeleidt door Natuur & Zo en door de gemeente Sluis.

Om 10.40u is de gezamenlijke afsluiting.

Om de bomen te planten hebben we kleine schepjes, scheppen en spades nodig om de bomen te planten. We willen vragen of de kinderen van groep 7 & 8 deze mee naar school nemen. Graag voorzien van naam!
(deze mogen ook al op maandag of dinsdag meegegeven worden)

14 maart: Bonte avond

De avond begint op 14 maart om 19.00 uur in de SOW-kerk aan de Dorpsstraat in Breskens.
Inloop vanaf 18.30u.
Voor de pauze komen de kinderen van de groepen 1 t/m 4 ten tonele. Na de pauze ook de andere groepen. Ouders met kleine kinderen, die eerder naar huis willen zijn uiteraard vrij om in de pauze al naar huis te gaan, maar wetende dat de school de volgende dag (15 maart) vanwege de landelijke onderwijsstaking gesloten is, mogen de kleintjes misschien nog wel wat langer opblijven.

Er is dit jaar alleen een uitvoering in de avond. Dat betekent dat bij die uitvoering naast de ouders en broertjes/zusjes ook andere belangstellenden welkom zijn. We denken dat de kerk groot genoeg is om iedereen plaats te bieden, maar i.v.m. het zorgen voor koffie/thee/frisdrank, het klaarzetten van stoelen e.d. willen we graag bij benadering weten met hoeveel personen ieder gezin denkt te komen. Mocht u dit nog niet gedaan hebben, wilt u dit dan nog even aan de leerkracht laten weten?

Entree is uiteraard gratis.

Deze avond willen we ook aandacht vragen voor de teams van groep 7-8, die op 17 mei weer mee gaan doen aan de Mini-Roparun om geld bijeen te brengen voor verzorging van mensen die moeten leven met kanker. Daarom zullen we deze avond een verloting houden. Ook de opbrengst van de koffie- en frisdrankverkoop (€ 0,50 of € 1,00) tijdens de pauze zal voor dit doel zijn. Contactloos betalen & pinnen zijn uiteraard niet mogelijk.

We vinden het bijzonder dat het Zeeuws-Vlaamse popkoor Afbeeldingsresultaat voor flashback popkoordeze Bonte Avond met onze vorm wil geven. Uiteraard zullen de kinderen van alle groepen zich deze avond van hun beste kant (beter gezegd: beste stem) laten horen. Daarnaast zal Flashback! ook van zich zelf laten horen. En dan zijn er nog een aantal gezamenlijke nummers: de kinderen zingen mee met Flashback! of Flashback! zingt mee met de kinderen.

Flashback! is een koor dat zich ook graag voor goede doelen inzet en met de medewerking aan deze Bonte Avond graag de Mini-Roparun ondersteunt.

 

Staking 15 maart

15 maart is uitgeroepen tot landelijke stakingsdag voor het hele onderwijs.
Omdat het merendeel van het personeel van de Meerstromenschool ervoor kiest om aan de staking deel te nemen, kunnen we deze dag geen onderwijs bieden en is er die dag dus GEEN SCHOOL.

Fijne Vakantie

Team Meerstromenschool wenst u alleen een fijne vakantie!

 

Meerstromenschool
Monnikenstraat 3
4503 AT Groede

0117-371783
directie.meerstromenschool@scoba.nl