Meerstromenschool is onderdeel van de Scoba Groep
Meerstromenschool
Nieuwsbrief - 03-04-2020

In deze nieuwsbrief:
- Ophaalmoment
- Werk(jes) inleveren
- Aanwezigheid op school
- Verjaardagen
- Moederdag
- Vanuit de GGD
- Opvang
- Cultuurmenu
- Bibliotheek
- Snappet
- Zonnige Paasdagen!
Ophaalmoment

Afgelopen week is bekend gemaakt dat de scholen gesloten blijven tot en met de meivakantie.

In deze nieuwsbrief willen we u dan ook informeren over de voortgang van de komende twee weken.

De leerkrachten zijn momenteel druk bezig om het werk voor de kinderen voor de komende twee weken weer in orde te maken.


Op dinsdag 7 april is er weer een ophaalmoment voor lesmaterialen en knutselwerkjes voor alle kinderen van de groepen 1 t/m 8 tussen 11.00u en 12.00u.

We willen de kinderen en ouders weer vragen langs de nooddeuren van de lokalen de spullen op te halen. Houd voldoende afstand van elkaar!

Wilt u als ouder contact met de leerkracht omdat u vragen heeft, mail ze dan, ze zullen dan contact met u opnemen.

 

 

Werk(jes) inleveren

Kinderen hebben de mogelijkheid om gemaakt werk/ werkjes in te leveren. De leerkrachten kijken het werk niet na op dat moment, maar naderhand.

Kinderen mogen natuurlijk ook een werkje(s) mee nemen om te laten zien wat gedaan hebben!

Aanwezigheid op school

Bijna elke dag is/zijn er wel leerkrachten op school aan het werk, soms werken zij vanaf thuis.

Tussendoor zijn er elke vragen gekomen over extra werk, hier is dan een individuele afspraak voor gemaakt om dit op te halen.

Ondervindt u problemen bij het thuiswerken door uw kinderen (dit kan van technische of onderwijskunde aard zijn) laat dit ons dan weten, zodat we samen naar een oplossing kunnen zoeken.

Verjaardagen

Er zijn best wat leerlingen jarig geweest de afgelopen periode wanneer de school gesloten was.
Wanneer de school weer open gaat mogen deze kinderen hun verjaardag natuurlijk ook nog op school vieren!

Graag t.z.t. wel eerste contact opnemen met de leerkracht, zo voorkomen we dat we wel heel veel traktaties op één dag hebben.

Moederdag

Aanstaande dinsdag zal er ook een envelop meegegeven worden met MOEDERDAG erop.

Deze mag door iedereen opengemaakt worden, behalve door mama's!

Vanuit de GGD

Informatie coronavirus (COVID-19)

Informatie voor ouders Het coronavirus is elke dag in het nieuws. Ook als je zelf niet ziek bent, krijgen jij en je gezin te maken met het coronavirus. Er wordt veel over gepraat, evenementen zijn afgelast, horeca is dicht en ook scholen en kinderdagverblijven zijn gesloten. Hoe ga je hier als ouder mee om?

De jeugdverpleegkundigen van GGD Zeeland staan voor u klaar

Er is een telefonisch spreekuur opengesteld voor al uw vragen rondom de opvoeding in deze bijzondere tijd. Het telefoonnummer 0113 249316 is bereikbaar op de volgende tijden:

• Werkdagen van 14.00 tot 15.30 uur én

• Maandag en donderdag van 19.30 tot 21 uur.

Ook kunnen er vragen worden gesteld via: opvoeden@ggdzeeland.nl Daarnaast is het mogelijk om een terugbelverzoek in te dienen via het emailadres.

Tien tips in het omgaan met de 'nieuwe' thuissituatie
De huidige thuisblijfsituatie zorgt voor vragen bij veel ouders. Hoe ga je hier als ouder mee om? Lees de tien tips.   

https://www.nji.nl/nl/coronavirus/Ouders/Tien-tips-in-het-omgaan-met-de-nieuwe-thuissituatie 

Opvang

Voor de opvang geldt nog steeds de volgende afspraak.
Indien de ouders een vitaal beroep uitoefenen, er geen opvang is en de kinderen niet ziek of verkouden zijn, dat ze zonder extra kosten gebruik kunnen maken van opvang.
Indien één van de ouders een vitaal beroep uitoefent en er echt geen mogelijkheid is tot opvang, kan er ook gebruik worden gemaakt van deze voorziening. De BSO (andere locatie dan bij ons op school) gaat ook komende week deze opvang voorzien.

Mocht dit voor u van toepassing zijn voor komende weken, dan vragen wij u om dit tijdig door te geven.

Cultuurmenu

In deze bijzondere tijd werken we samen met onze gastdocenten aan het ontwikkelen van een digitaal cultuurmenu. We bezorgen een aangepast programma voor jullie leerlingen aan huis, digitaal. Een verzameling van praktische lessuggesties, filmpjes, tips, ideeën en meer… 
Projecten waar kinderen de komende tijd thuis, alleen of met het hele gezin, mee aan de slag kunnen. Als echte opdracht, of als ontspanning tussen het andere schoolwerk door. 
Muziek maken met Hans van der werf, thuis illustreren met Ferdy Remijn, verhalen luisteren met Ton Meijer, Fotograferen met Anne Nobels, dansen met Juf Milou… Een greep uit de online projecten die in ontwikkeling zijn.

Het eerste begin is op  https://www.cultuurmenus.nl/online-cultuurmenu terug te vinden. Komende tijd zal deze pagina groeien met meer inhoud van onze gastdocenten. Ook proberen we jullie te attenderen op andere leuke, inspirerende, handige en creatieve initiatieven. Zo komen we deze periode nuttig, leerzaam en positief door, samen.

Bibliotheek

De bibliotheek in Oostburg is (uiteraard) ook gesloten. Fysiek boeken lenen zit er dus even niet in.

Online kunt u echter wel boeken lenen. Als lid kun je kiezen uit meer dan 28.000 e-books en 4.000 luisterboeken. Ook heb je toegang tot de kennisbank met onder andere (prenten)boeken voor kinderen, voorleesfilmpjes, thema's voor je werkstuk of spreekbeurt. (niet voor mini-pasleden)

Kinderen tot 17 jaar zijn gratis lid. Inschrijven kan in een paar minuten, gewoon online en met je tijdelijk lidmaatschapnummer kun je gelijk aan de slag. 

In deze dagen met alle beperkingen, is het zeker een aanrader die geen geld kost. Want lezen kun je goed onderhouden door “leesmeters” te maken, zoals dat ook bij sport het geval is. Trainen, trainen, trainen. Lezen, lezen, lezen.

Snappet

Met Snappet kunnen de kinderen thuis (verder) werken aan hun lesstof en kan de leerkrachten op afstand hun voortgang volgen en nieuwe lessen en oefeningen klaarzetten. Geen vervanging van de echte les en school natuurlijk, maar het helpt wel als klassen voor langere tijd thuis komen te zitten.

Snappet heeft er voor gezorgd dat er een chatfunctie in Snappet is gemaakt. Goede interactie en betrokkenheid met de leerlingen is belangrijk. De chatfunctie in Snappet maakt het makkelijk om tijdens het thuiswerken contact te houden met de leerlingen. De leerlingen kunnen alleen met de leerkracht chatten.

Zonnige Paasdagen!

                     tot dinsdag
                   maar alvast

      Team Meerstromenschool

Meerstromenschool
Monnikenstraat 3
4503 AT Groede

0117-371783
directie.meerstromenschool@scoba.nl