Meerstromenschool is onderdeel van de Scoba Groep
Meerstromenschool
Nieuwsbrief - 19-06-2020

In deze nieuwsbrief:
- Data
- Schoolfotograaf
- Overblijf
- Vakantierooster 2020-2021
- Schrijfwedstrijd groep 4
- Flyer Kikkesport
- Thuisblijfregels
- Informatie groep 7 en 8
Data

23 juni

Schoolfotograaf

24 juni

Geen studiedag; Kinderen gewoon school! (gewijzigd) 

Fruitdag; er wordt gezorgd voor druiven

25 juni

Kikkesport

26 juni Voorstelling van Lappie Lapstok groep 3 en 4

3 juli

Extra vrije ochtend voor de kleuters

6,7 en 9 juli

Feestweek

Groep 1 t/m 4 school van 8.30u – 14.00u (gewijzigd)

6 juli

IJsje eten bij de Foneyn om alle jarige kinderen van de afgelopen periode in het zonnetje te zetten.

7 juli

Juf Carolien en juf Jodie vieren hun verjaardag met groep 7 & 8

Juf Stephanie en juf Monique vieren hun verjaardag met groep 3 & 4

8 juli

Rapport 3

Juf Ellen viert haar verjaardag met groep 5 en 6

9 juli

Groepen ‘op bezoek’ de klas waar ze volgend jaar komen

10 juli

Om 11.55u gezamenlijke afsluiting van het schooljaar buiten op het schoolplein.

Groep 1 t/m 8 vanaf 12.00u vrij

13 juli t/m 21 augustus

Zomervakantie

24 augustus

Eerste schooldag

Schoolfotograaf

Dinsdag 23 juni komt de schoolfotograaf.

Er zullen broer(s)/zus(sen) foto's gemaakt worden enkel van de kinderen die hier op school zitten. Ook zullen er groepsfoto's gemaakt worden. 

Overblijf

Door de wijziging in de lestijden van de afgelopen weken zijn alle kinderen verplicht om over te blijven. De leerkrachten vangen momenteel de overblijf zelf op en er wordt daardoor momenteel geen gebruik gemaakt van overblijfhulp. Hierdoor zijn er voor de periode vanaf 16 maart geen overblijfkosten gemaakt.

We willen u de mogelijkheid geven om een deel van uw overblijfabonnement retour te ontvangen, maar een tweede optie is het geld doneren aan school. We zullen hier dan voor de zomervakantie nog buitenspelmateriaal voor tijdens de pauzes voor de kinderen voor aanschaffen en u hiervan op de hoogte brengen.

Om uw keuze kenbaar te maken vragen we u de brief, die maandag meegegeven wordt met de kinderen, in te leveren op school voor woensdag 1 juli.

Ouders van kinderen die voorheen nooit overbleven, maar mogen natuurlijk ook een donatie doen.

We hopen u op deze manier voldoende te hebben geïnformeerd.

Vakantierooster 2020-2021

I.v.m. het plannen van uw vakantie is het wellicht handig om al enkele vakantiedata voor het komende schooljaar te melden:

Vakantie

van

tot en met

Eerste schooldag

24 augustus

 

Herfstvakantie

19 oktober

23 oktober

Kerstvakantie

21 december

1 januari

Carnavalsvakantie

15 februari

19 februari

Goede vrijdag

2 april

 

Paasverlof

5 april

 

Meivakantie

26 april

7 mei

Hemelvaart

13 mei

14 mei

Pinksteren

24 mei

 
Schrijfwedstrijd groep 4

Groep 4 heeft meegedaan aan de schrijfwedstrijd van Lappie Lapstok.
Een wedstrijd waarin de kinderen een verhaal moesten bedenken over kapitein Peuzel.

Een kapitein zonder baard, die op jacht gaat naar de schat en onderweg 3 verschillende eilanden tegenkomt.

Op deze eilanden maakt hij natuurlijk spannende dingen mee en de vraag is zal hij op het einde zijn geluk vinden?

De kinderen zijn in groepjes heel enthousiast aan de slag gegaan en hebben allemaal een mooi en spannend verhaal ingestuurd. We waren dan ook super blij en trots dat 1 groepje uit onze klas de wedstrijd heeft gewonnen.

Samuel, Bram en Bas hebben voor de hele klas een optreden gewonnen van Lappie Lapstok. Niet zomaar een optreden, maar ze zal het zelf bedachte verhaal van de jongens vertellen en uitspelen. Hoe leuk is dat?!
We kijken uit naar de voorstelling.


Flyer Kikkesport

Beste ouders/verzorgers,

Het is alweer bijna zomervakantie en dat betekend dat Kikkesport Kids ook tot een einde loopt voor dit schooljaar. Wij zouden het leuk vinden om deze bizarre periode gezamenlijk af te sluiten met een kikkesport kids middag.

Daarom nodigen wij jullie uit om op Woensdag 1 juli naar de skatebaan van Oostburg te komen. De activiteit is van 14:00 uur tot 15:30 uur en zijn voor de kinderen van groep 3 t/m 8. Kosten blijven zoals altijd maar 1 gepaste euro.

Het afzetten van de kinderen gebeurd op de parking van het Zwin College. Ditzelfde geldt voor het ophalen van de kinderen. Dit in verband met het in acht nemen van de regels van het RIVM. Ouders zijn niet toegestaan op ​het speelveld.

Let op wij mogen naar een x aantal kinderen toelaten. Snel opgeven is dus een must!  Want vol = vol.

Inschrijven kan via onderstaande link zolang het aantal nog niet bereikt is. ( link zal niet meer toegankelijk zijn als het maximale aantal bereikt is)

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf8UCnwBAqc681JTy8NdNYEi288bGdv1UaW3j71kfmRzLTBeg/viewform?vc=0&c=0&w=1

De ouders/verzorgers krijgen een week van tevoren een bevestiging per mail van aanmelden en een uitleg voor de dag zelf.

Als de ouders nog tips of wensen hebben dan horen wij dit graag van jullie per mail.

Voor de kinderen en ouders die wij niet meer zien of spreken willen wij jullie een fijne vakantie toewensen en hopen wij jullie volgend schooljaar weer gezond en wel te mogen ontvangen.

 

Met Sportieve groet,

Jessica Henry

Rowan Ritico

Sportondersteuners gemeente Sluis​

Thuisblijfregels

 Onderstaande tekst is letterlijk gekopieerd uit het protocol.

De school past de streng werende RIVM-adviezen en richtlijnen die gelden voor het onderwijs toe:

 • Een leerling met de volgende (luchtweg)klachten blijft thuis:
 • Neusverkoudheid.
 • Hoesten.
 • Moeilijk ademen/benauwdheid.
 • Tijdelijk minder ruiken en proeven.
 • Een leerling met koorts boven 38 °C blijft thuis.
 • Wanneer een leerling positief getest is op corona moet hij/zij ten minste 7 dagen thuisblijven en uitzieken. De leerling mag pas weer naar school en de opvang als hij/zij na deze 7 dagen ook 24 uur geen klachten meer heeft. Zie voor meer informatie over thuisblijven: lci.rivm.nl/leefregels
 • Als iemand in het huishouden van de leerling koorts boven 38 °C en/of benauwdheidsklachten heeft, blijft de leerling ook thuis.
 • Als iedereen binnen het huishouden 24 uur geen klachten heeft, mag de leerling weer naar school en de opvang.
 • Als iemand in het huishouden van de leerling getest is voor COVID-19 en een positieve uitslag heeft, moet de leerling wachten tot die persoon 24 uur klachtenvrij is en dan 14 extra dagen thuisblijven. Zie voor meer informatie: lci.rivm.nl/ informatiebriefhuisgenootthuis.

Bij een ongewoon aantal leerlingen met klachten (vanaf drie leerlingen per groep) neemt de school contact op met de GGD.

Wanneer een leerling gedurende de dag klachten ontwikkelt zoals hierboven genoemd, gaat de leerling naar huis. Ook eventuele broers/zussen worden hierover geïnformeerd en gaan naar huis. De leerling gaat dan ook niet naar de BSO. Als een leerling ziek wordt, wordt het direct door een ouder/ verzorger opgehaald.

Specifiek zijn de volgende maatregelen van kracht::

 • Zie testbeleid leerlingen: rivm.nl/coronavirus-covid-19/testen.
 • Leerlingen met klachten worden zo mogelijk getest door de GGD met toestemming van ouder(s)/verzorger(s), volgens het landelijk testbeleid en opgestelde uitgangspunten.
 • Leerlingen die behoren tot een risicogroep kunnen worden vrijgesteld van fysiek onderwijs (beslissing van ouder(s)/ verzorger(s) in overleg met de school en de behandelend arts).
 • Leerlingen van wie gezinsleden tot een risicogroep behoren, kunnen worden vrijgesteld van fysiek onderwijs (beslissing van ouder(s)/verzorger(s) in overleg met de school en de behandelend arts).

Informatie groep 7 en 8

Kennismakingsdag Zwincollege

De kinderen van groep 8 hebben deze week thuis een brief ontvangen van ’t Zwincollege over de kennismakingsdag van 29 juni. Gelukkig gaat deze door!

De kinderen zijn i.v.m. het Coronavirus opgesplitst in twee groepen;
* De ene groep (Renske, Carice, Zoë, Bram, Lotte en Glenn) wordt om 10.30u verwacht in Oostburg en zijn om 12u klaar. De kinderen worden deze morgen op de normale tijd op school verwacht.
   Rond 9.30u zullen zij hun pauzehapje nuttigen in de klas, waarna zij gezamenlijk op de fiets naar Oostburg vertrekken. Om 12u vertrekken zij gezamenlijk uit Oostburg weer richting school waar zij bij aankomst hun boterhammen in de klas op kunnen eten. De schooldag is voor hen op de normale tijd (14u) afgelopen.
* De tweede groep (Jinke, Fedde, Teim, Lukas, Pieter en Kynan) worden om 13.00u verwacht in Oostburg en zijn om 14.30u klaar. De kinderen worden deze morgen op de normale tijd op school verwacht.
  Rond 12.u zullen zij hun boterhammen eten in de klas, waarna zij gezamenlijk op de fiets naar Oostburg vertrekken. Om 14.30u vertrekken zij gezamenlijk uit Oostburg weer richting school waar de juffen hen nog even in de klas verwachten. De schooldag is voor hen rond 15.15u afgelopen.

Rest ons wel te zeggen dat deze uitstap zonder toezicht van de leerkrachten is en dus buiten de verantwoording van de school valt!
Wellicht een goede tip; Fiets de route van en naar ’t Zwincollege vóór 29 juni al eens met uw zoon of dochter.

Schoolkamp herinnering!
We hebben nog niet van iedere ouder van de leerlingen van groep 8 de bijdrage van het kamp mogen ontvangen! Wilt u dit zo spoedig mogelijk doen?

Bezoek Strandcamping Groede
Afgelopen dinsdag waren we te gast bij de familie van Damme op Strandcamping Groede ter gelegenheid van de spreekbeurt van Renske.
Renske heeft, samen met verschillende medewerkers, de klas het reilen en zeilen van een camping laten zien. De kinderen hebben met eigen ogen kunnen zien wat daar allemaal bij komt kijken;
het werk op de receptie, het werken in de winkel, het werken bij de marketing, de groenvoorziening, het technisch onderhoud, enz. Een aantal kinderen gaf al aan later graag vakantiewerk te willen komen doen. Leuk hoor!
De kinderen hebben veel geleerd en ontzettend genoten.
Heel erg bedankt voor de gastvrijheid en de lekkere appelflappen!

Theoretisch verkeersexamen
Op donderdag 18 juni hebben de kinderen van groep 7 en 8 deelgenomen aan het theoretisch verkeersexamen. Alle kinderen zijn geslaagd. Gefeliciteerd!

Waarschuwing Groomers
Op het nieuws was er een bericht met een waarschuwing voor Groomers tijdens het spel Fortnite. We hebben dit in de klas besproken. Hier kunt u het artikel lezen. Misschien kunt u dit thuis ook nog eens met uw kind bespreken.

www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5154861/grooming-fortnite-seksueel-getinte-berichten-kind-online-game

Meerstromenschool
Monnikenstraat 3
4503 AT Groede

0117-371783
directie.meerstromenschool@scoba.nl