Meerstromenschool is onderdeel van de Scoba Groep
Meerstromenschool
Nieuwsbrief - 25-10-2020

In deze nieuwsbrief:
COVID-19 nieuws

Beste ouder(s)/ verzorger(s),

Het gezin wat ons de vrijdag voor de herfstvakantie op de hoogte bracht dat één van de gezinsleden positief is getest op COVID-19, heeft een wel heel bijzondere herfstvakantie gehad. Alle gezinsleden zijn namelijk in de herfstvakantie positief bevonden. Gelukkig allemaal klachten waarbij ze thuis konden blijven.
Op advies van de GGD moesten zij minimaal 7 dagen binnen blijven en 24 u klachtenvrij zijn. Dit is inmiddels gepasseerd en daarom zijn de kinderen morgen dan ook weer van harte welkom op school. 

Inmiddels heeft een ander gezin vandaag contact met ons gehad. Hierbij zijn beide ouders positief getest op het COVID-19 virus. Gelukkig is het bij hen ook bij klachten gebleven, waarbij ze thuis konden blijven.
De kinderen hebben gelukkig (nog) geen symptomen en zullen daarom op advies van de GGD de 10 dagen quarantaine nog moeten opvolgen. Deze 10 dagen gaan pas in wanneer beide ouders 24 uur klachtenvrij zijn en de minimale 7 dagen nadat zij zijn ziek geworden zijn verstreken, dit was vandaag nog niet het geval.

Ook in deze situatie heeft zowel school als ouders contact gehad met de GGD over hoe te handelen. Ouders zijn op de hoogte dat deze nieuwsbrief wordt verstuurd.

Morgen gaan we op school weer van start. We zitten midden in een tweede coronagolf. Het aantal positieve testen en ziekenhuisopnames liegen er niet om. In de kranten is te lezen dat sommige scholen noodgedwongen moeten sluiten, omdat leerkrachten of een groot aantal kinderen op een school positief getest zijn. Dit hopen we natuurlijk te voorkomen en vragen we u allen goed op te letten goed de 1,5 m afstand te bewaren (ook bij het wachten aan het hek) en kinderen met klachten (anders dan de gewone verkoudheidsklachten) thuis te houden!

Na de vakantie zullen we over een aantal zaken weer nieuwe afwegingen moeten maken, u hoort ons hier over.

Hopelijk zijn alle wekkers/horloges goed gezet anders zijn uw kinderen er een uur te vroeg. 

Wanneer er vragen zijn, mag u natuurlijk altijd mailen of bellen.

We hopen u zo voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,
mede namens team Meerstromenschool

Ellen Perdaen

Meerstromenschool
Monnikenstraat 3
4503 AT Groede

0117-371783
directie.meerstromenschool@scoba.nl