Meerstromenschool is onderdeel van de Scoba Groep
Meerstromenschool
Nieuwsbrief - 30-10-2020

In deze nieuwsbrief:
Data
11 november Bag2school
20 november Extra vrije dag kleuters
25 november Fruitdag AC
27 november Rapport 1 
2 december Sinterklaas

Digitale Kunstroute

Op vrijdag 16 oktober hebben de kinderen de kunstroute door de school gelopen, zo konden ze zien wat alle andere kinderen hadden gemaakt.

We willen u graag ook laten meegenieten van ons kunstproject en daarom ontvangt u van ons via de mail een link waarop het filmpje te downloaden is. 

We willen Gijs Groosman (oud leerling van de Meerstromenschool) hartelijk danken om het filmpje voor ons te monteren! 

 

Bag2school

Woensdag  11 november 

Kleding wordt opgehaald op school om 10.00 uur 

Verkeersveiligheidslabel

Bij ons op school hebben we het Zeeuws Verkeersveiligheidslabel.

Dit betekent dat er naast de reguliere verkeerslessen ook nog extra aandacht is voor de verkeersveiligheid en verkeerseducatie voor de kinderen van de Meerstromenschool.

De fietsen- en verlichtingskeuring vond afgelopen dinsdag plaats. 

Wat u als ouder nog kunt doen:
Als kinderen meerijden in de auto, kunt u hen er op wijzen hoe slecht een fietser zonder licht te zien is. Doe dat regelmatig en het liefst in het donker ‘s avonds en bij slecht zicht overdag.

In totaal zijn er 64 fietsen gecontroleerd.

We willen juf Sabrina, Dick Doeze Jager en Ronald Brink hartelijk danken voor de hulp!

 

De actie tag: Zet je licht aan!
Groep 5 t/m 8 gaan deze of volgende week aan de slag met deze actie. 

U heeft de tags wellicht al gezien in Groede!   

Ook in Nieuwvliet zullen ze binnenkort te zien zijn!

We willen er aan bijdragen om het verkeer veiliger te maken en fietsers er aan herinneren hun licht aan te zetten. Het idee: een sjabloon met de tekst: ‘zet je licht aan’ en een smiley erachter die met spuitkrijt op stoep en fietspaden wordt gespoten.

Met de kinderen is gewerkt in een werkboekje waarin veel aandacht wordt geschonken aan zichtbaarheid in het verkeer. Voordat ze het dorp ingegaan zijn is besproken op welke plekken deze tag handig zou zijn ter herinnering. 

Verkeersveiligheidshesjes
Eind september hebben alle basisscholen met het Zeeuws Verkeersveiligheidslabel, 25 hesjes gekregen. De hesjes worden gebruikt als we met een groep leerlingen het verkeer in gaan. Zo zijn ze als groep altijd duidelijk herkenbaar. In donkere dagen zorgen de retro reflecterende hesjes ervoor dat leerlingen goed zichtbaar zijn. 

 

Thuisblijfregels

Alle leerlingen op de basisschool mogen met alleen verkoudheidsklachten (zoals loopneus, neusverkoudheid, niezen of
keelpijn), of bekende hooikoortsklachten naar school.

Thuisblijven en testen is wel nodig als kinderen:

  • een contact zijn van iemand die besmet is met COVID-19 en klachten ontwikkelen
  • deel uitmaken van een uitbraakonderzoek
  • ernstig ziek zijn

Let op: het huidige testbeleid is aangescherpt en leerlingen op de basisschool hoeven niet getest te worden. Dit is een tijdelijke uitzondering.

Verder geldt voor leerlingen op de basisschool dat zij thuisblijven:

  • als de leerling koorts heeft of andere (dan enkel neusverkoudheid) COVID-19 gerelateerde klachten;
  • als de leerling nauw contact heeft met een patiënt met een bevestigde COVID-19;
  • als een huisgenoot van de leerling koorts (boven 38 graden Celsius) en/of last van benauwdheid heeft.

Leerlingen op de basisschool die koorts hebben, benauwd zijn of (meer dan incidenteel) hoesten, moeten thuisblijven tot de klachten minimaal 24 uur over zijn. Ouders kunnen contact opnemen met de huisarts als het kind ernstige klachten heeft. Kinderen kunnen in die gevallen uiteraard getest worden. Voor meer informatie zie: rivm.nl/coronaviruscovid-19/kinderen

Wanneer een leerling positief getest is op corona moet hij/zij ten minste 7 dagen thuisblijven en uitzieken. De leerling mag pas weer naar school en de opvang als hij/zij na deze 7 dagen ook 24 uur geen klachten meer heeft. Zie voor meer informatie over thuisblijven: lci.rivm.nl/leefregels

Als iemand in het huishouden van de leerling koorts boven 38 °C en/of benauwdheidsklachten heeft, blijft de leerling ook thuis. Deze huisgenoot zal zich moeten laten testen. In afwachting van de uitslag blijft de leerling thuis.

Als iemand in het huishouden van de leerling getest is voor COVID-19 en een positieve uitslag heeft, moet de leerling 10 dagen ná het laatste contact met die persoon, thuisblijven. 

Als de leerling geen 1,5 meter afstand houdt, moet hij/zij thuisblijven tot 10 dagen nadat de bevestigde patiënt/huisgenoot weer uit isolatie mag. De GGD licht dit toe. Zie voor meer informatie: lci.rivm.nl/informatiebriefhuisgenootthuis.

Dopjes sparen

Na miljoenen dopjes houdt de ‘dopjesman’ van Oostburg het voor gezien

In 24 jaar haalde hij miljoenen plastic dopjes, kroonkurken en blikjes op voor het goede doel. Maar Bernard van Vlierberghe uit Oostburg, bekend als 'de Dopjesman', kan niet meer vanwege zijn gezondheid. Al wil hij nog zo graag.

Dhr. van Vlierberghe begon met het verzamelen van dopjes door een vriend uit België. Die deed dat om geld bijeen te sparen voor een blindengeleidehond. Dat leek hem ook wel wat, en wat volgde was meer dan twintig jaar doppen, doppen en nog eens doppen.

De verzamelde dopjes worden gerecycled en daarna worden er duurzame materialen van gemaakt. Dat levert geld op en daarmee kan de opleiding van een hond betaald worden. En hij is er trots op dat er dus ergens een hond rondloopt waarvan de opleiding betaald heeft kunnen worden door wat hij heeft verzameld.

Van Vlierberghe haalde doppen uit alle hoeken van het land, en ook bij ons op de Meerstromenschool zijn vele dopjes opgehaald.

We willen iedereen bedanken voor het inleveren van de dopjes op de Meerstrmoenschool en we willen Dhr. van Vlierberghe natuurlijk hartelijk danken dat hij jarenlang de dopjes bij ons op school op kwam halen! 

Groep 1 & 2

Groep 1 en 2 is afgelopen dinsdag naar het bos geweest.

Ze hebben een zoektocht naar paddenstoelen gehouden! Wat hebben ze er veel gevonden. 

Paddenstoelen, zwammen en zelfs een paar sponzen. 

Het was een leerzame ochtend! 

Papa's en mama's bedankt voor uw hulp en begeleiding. 

Groep 3 & 4

Eerste Heilige Communie 
Wij willen de ouders en leerlingen van groep 4 informeren over de voorbereidingen en aanmelding voor de Eerste Heilige Communie 2021. De voorbereiding zullen vormgegeven worden met het nieuwe project ‘Ik vier met Jezus’.
Vandaag hebben de leerlingen van groep 4 een brief en een aanmeldformulier meegekregen. Middels dit aanmeldformulier kunt u uw kind opgeven. De aanmeldperiode loopt tot en met vrijdag 13 november 2020. Na de aanmelding zult u meer informatie ontvangen over de data, de invulling en andere belangrijke zaken. 

Groep 5 & 6

Toetsen
10 november: toets geschiedenis, blok 1
In week 45 (2 t.m. 6 november): woorddictee thema 2
In week 46 (9 t.m. 13 november): zinnendictee thema 2
23 november: toets natuur, blok 1

 

Groep 7 & 8

Toetsen
- Dinsdag 3 november toets natuur 1.
- Maandag 9 november woorddictee thema 2.

Vanaf 6 november starten de spreekbeurten/werkstukken en krant in de klas. De kinderen hebben in hun map de eigen data.

Belangrijke data:
- Vrijdag 6 november is het Wieltjesdag voor groep 7 en 8. De kinderen mogen deze dag skeelers, skateboard of een step meenemen.

Mediamasters
Van 5 t/m 13 november doen we in de klas mee aan het project Mediamasters.

MediaMasters is een serious game over mediawijsheid speciaal voor groep 7/8. Spelenderwijs maken leerlingen kennis met de kansen en de gevaren van (digitale) media. Door het spelen van de game bouwen leerlingen basiskennis op over mediawijsheid. Hoe ga je mediawijs om met WhatsApp, privacy, cybercriminaliteit en nepnieuws? Leerlingen gaan samen in de klas de mediawijze uitdagingen aan en bundelen hun mediawijze krachten om MediaMissies te volbrengen.

 


 

 

Meerstromenschool
Monnikenstraat 3
4503 AT Groede

0117-371783
directie.meerstromenschool@scoba.nl