Meerstromenschool is onderdeel van de Scoba Groep
Meerstromenschool
Nieuwsbrief - 07-12-2020

In deze nieuwsbrief:
COVID-19 nieuws

Beste ouder(s)/ verzorger(s),

Vorige week en afgelopen weekend zijn we op de hoogte gebracht dat binnen 4 gezinnen één of meerdere gezinsleden positief getest zijn op COVID-19.  
Deze gezinnen zitten momenteel in quarantaine.

Ook is op de Meerstromenschool een leerling positief getest op COVID-19. We begrijpen dat dit veel vragen oproept over het risico voor uw kind. 

De GGD onderzoekt wie er nauw contact hebben gehad met de leerling die positief getest is. Ze zijn hierover met de directie in overleg gegaan, de ouder(s)/ verzorger(s) zijn op de hoogte gebracht. Leerlingen die nauw contact hebben gehad zijn inmiddels gecontacteerd en hebben advies gekregen in quarantaine te gaan.

Als u geen bericht van ons of van de GGD heeft ontvangen, dan heeft uw kind geen, of maar heel erg kort, contact gehad met de persoon die positief is getest. Uw kind heeft dan geen tot weinig risico gelopen op besmetting. 

Zowel school als ouders hebben contact gehad met de GGD over hoe te handelen. We gaan 'pakspelletjes’ voorlopig even niet meer toestaan, omdat er dan sprake is van nauw contact. Wanneer er nauw contact is geweest, moeten kinderen direct 10 dagen in thuisquarantaine vanaf het laatste moment dat zij zijn blootgesteld aan de persoon/leerling die positief getest is. Dan gaat de regel 15 minuten binnen 1,5 meter namelijk niet op.

We willen alle ouder(s)/verzorger(s) vragen hun kinderen goed in de gaten te houden. Hoofdpijnklachten zijn ook veel voorkomend bij kinderen die positief getest zijn. Wanneer uw kind op school aangeeft hoofdpijn te hebben, nemen we contact op en vragen we u uw kind direct op te komen halen.

We vragen u allen goed op te letten goed de 1,5 m afstand te bewaren (ook bij het wachten aan het hek) en kinderen met klachten (anders dan alleen de gewone verkoudheidsklachten) echt thuis te houden!

De afgelopen weken zijn we ook al een aantal keer op de hoogte gebracht dat ouders in afwachting zijn van de uitslag van de COVID-19 test, en dat tot de uitslag bekend is kinderen worden thuisgehouden. Dit is niet verplicht, maar wij stellen het wel op prijs. 

Wanneer er vragen zijn, mag u natuurlijk altijd mailen of bellen.

We hopen u zo voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,
mede namens team Meerstromenschool

Ellen Perdaen

Meerstromenschool
Monnikenstraat 3
4503 AT Groede

0117-371783
directie.meerstromenschool@scoba.nl