Meerstromenschool is onderdeel van de Scoba Groep
Meerstromenschool
Nieuwsbrief - 17-12-2020

In deze nieuwsbrief:
Covid-19 nieuws

Geachte ouder(s)/ verzorger(s),

Hierbij willen we u informeren dat op de Meerstromenschool twee leerkrachten positief getest zijn op COVID-19.
Dit betreft juffrouw Esther en juffrouw Nadja, zij zitten momenteel in quarantaine en zijn op de hoogte van deze nieuwsbrief.

We begrijpen dat dit veel vragen oproept over het risico voor uw kind(eren) en daarom willen we u middels deze nieuwsbrief zo goed mogelijk informeren.

Juf Esther heeft Covid-19 gerelateerde klachten gekregen op zondag 13 december (dinsdag positief getest), vanaf twee dagen hiervoor kan het virus al besmettelijk zijn. Dit is dan vanaf vrijdag 11 december.
Donderdagochtend 10 december is juf Esther voor het laatst bij ons op school aanwezig geweest en werkzaam geweest met de kinderen van groep 5. Besmettingsgevaar is bijna niet aanwezig, omdat het langer dan 2 dagen voor de eerste klachten betreft. Toch willen we u goed informeren.

Juf Nadja is ook positief getest op het Covid-19. Heeft sinds dinsdagavond 15 december klachten (woensdag positief getest), vanaf twee dagen hiervoor kan het virus besmettelijk zijn. Dit is dan vanaf zondag 13 december.
Juf Nadja is dinsdag wel op school aan het werk geweest. De school en de GGD onderzoekt wie er contact hebben gehad met juf Nadja. Leerlingen die nauw contact hebben gehad met de juf zijn hierover al ingelicht.

Als u geen bericht van ons heeft ontvangen, dan heeft uw kind geen, of maar heel erg kort, contact gehad met de persoon die positief is getest. Uw kind heeft dan geen risico gelopen op besmetting.

De juffen hebben ten opzichte van de andere leerkrachten voldoende afstand gehouden. Dit m.u.v. juf Ellen Perdaen, zij zit daarom momenteel in quarantaine. Heeft geen klachten op dit moment en hoopt natuurlijk dat dit zo blijft. Jullie worden op de hoogte gehouden wanneer hier verandering in komt.

Het advies is: wees alert, let op de ziekteverschijnselen en blijf voorzichtig. Zodra wij aanvullende informatie hebben, zullen wij u nader berichten.

Mocht u naar aanleiding van deze mail en de situatie nog vragen hebben dan kunt u altijd contact opnemen met juf Ellen via mailadres : directie.meerstromenschool@scoba.nl

We hopen dat juf Esther en juf Nadja snel weer beter zijn en wensen hen heel veel beterschap!
 

Met vriendelijke groet,                                             
Ellen Perdaen

 

Meerstromenschool
Monnikenstraat 3
4503 AT Groede

0117-371783
directie.meerstromenschool@scoba.nl