Meerstromenschool is onderdeel van de Scoba Groep
Meerstromenschool
Nieuwsbrief - 20-03-2021

In deze nieuwsbrief:
Betreft groep 3 en 4

Deze nieuwsbrief is alleen bestemd voor de ouder(s)/verzorger(s) en de leerlingen van groep 3 en 4,

De afgelopen dagen zijn er enkele leerlingen van groep 3 en 4 getest. Zij bleven thuis, omdat ze verkoudheidsklachten hadden. We zijn telkens goed op de hoogte gehouden van de testuitslagen en wat we doorkregen was negatief. Maar vandaag hebben we helaas het bericht ontvangen ook dat één van de leerlingen positief is getest op Covid-19.

Nadat we op de hoogte gebracht zijn, is de directie in overleg gegaan met de GGD.   

Na overleg met de GGD en de algemeen directeur is het volgende besloten:
*De besmettelijke periode van deze leerling was ook maandag en dinsdag toen de kinderen van groep 3 en 4 op school waren. Dit betekent dat er een risico is op besmetting voor de juffen en de kinderen van groep 3 en 4, zij vallen onder nauw contact. Het belangrijkste is dat deze kind in thuisquarantaine gaan, omdat uw kind besmet kan zijn door de persoon met COVID-19. Uw kind moet tot en met 10 dagen na dit laatste risicocontact met de persoon met COVID-19 in thuisquarantaine. Door thuis te blijven is de kans klein dat uw kind andere mensen besmet als blijkt dat uw kind besmet is. Alle ouder(s)/verzorger(s) zijn vandaag telefonisch op de hoogte gebracht met het dringende advies van de GGD direct in quarantaine te gaan. 

* Het advies is om alle kinderen van de klas op of na dag 5 na het laatste contact met de besmettelijke persoon te laten testen, om te kijken of uw kind uit quarantaine kan. Dit is morgen, zondag 21 maart.
Ook als uw kind geen klachten heeft. Maak hiervoor ook een testafspraak via 0800-1202. Geef aan dat het om een test bij een kind gaat.
Als de testuitslag positief is (een besmetting wordt aangetoond), gaat uw kind in thuisisolatie. Alle huisgenoten blijven dan ook thuis. De GGD zal contact met u opnemen. Als de testuitslag negatief is (er wordt géén coronavirus aangetoond), dan kan de thuisquarantaine worden gestopt. De kans dat uw kind dan nog ziek wordt, is heel erg klein. Uw kind mag weer naar school.

Vermijd dan nog wel het contact met kwetsbare personen tot en met 10 dagen na het contact met de besmettelijke persoon. Ga dus niet met uw kind naar opa en oma. Blijf ook goed op klachten letten bij uw kind, als hij/zij weer naar buiten mag. Als uw kind klachten krijgt (ook voor de 5e dag) of de klachten van uw kind veranderen, laat uw kind dan (opnieuw) testen. Houd uw kind thuis totdat de testuitslag bekend is.

Twee leerlingen hebben op woensdag nog met deze leerling gespeeld, voor hen is de 5e dag na het laatste contact pas maandag. Ouders van deze leerling zijn op de hoogte. 

Graag worden we op de hoogte gehouden van de uitslagen die ouders ontvangen. Zij mogen deze uitslag per mail kenbaar maken aan school. 

* Wanneer ouders er voor kiezen om hun kind niet te laten testen, horen deze kinderen 10 dagen in quarantaine te gaan. Vrijdag 26 maart is de laatste dag van die quarantaine. Deze kinderen zijn dan maandag 29 maart weer van harte welkom. 

* Juf Linda heeft 's morgens groep 4 les gegeven en in de middag in groep 8 gestaan. Zij is niet langer dan 15 min binnen de 1,5 meter met een leerling aan het werk geweest. Bij groep 8 gaat de regel contact van contact op, met een juf die op dat moment geen klachten had. Daarom is er vooralsnog geen reden om groep 8 in quarantaine te laten gaan.

*De broertjes en zusjes van leerling die aan het tafelgroepje zit, van de leerling die positief getest is, blijven ook uit voorzorg thuis. Zij moeten niet getest worden en mogen bij een negatieve testuitslag ook direct weer naar school. Leerkrachten van die groepen zijn op de hoogte dat die leerlingen thuis blijven en zullen het schoolwerk doorgeven. 

*Noodopvang is niet van kracht, omdat het om quarantaine van kinderen gaat. 

Juf Stephanie zal hopelijk in de loop van maandag de uitslag van haar test binnen krijgen. Wanneer de uitslag negatief is kan zij vanaf dinsdag weer lesgeven op school en kunnen de kinderen die ook een negatieve testuitslag hebben vanaf dinsdag weer fysiek onderwijs op school volgen. 
Dit betekent dat groep 3 en 4 op maandag geen fysiek onderwijs op school zal hebben en dat er afstandsonderwijs verzorgd wordt. Er zal voor groep 3 en 4 in ieder geval maandag een online contactmoment ingepland worden middels Teams. U ontvangt de uitnodiging met de tijd van het online contactmoment van het weekend nog. 
Voor de juf is het niet mogelijk om zowel fysiek onderwijs in de klas als online onderwijs te geven. Wanneer de juf weer op school fysiek onderwijs geeft, ontvangen de kinderen die thuis zijn een bericht met het te maken schoolwerk. 

Ik wil zowel de juffen, kinderen en ouders een ontzettend groot compliment geven voor alle flexibiliteit. Het switchen van fysiek onderwijs naar online onderwijs lukte direct omdat we op tijd op de hoogte gebracht waren. Nu maar hopen dat alle kinderen en juffen die zich laten testen een negatieve uitslag krijgen en alle kinderen die wat langer in quarantaine blijven geen klachten krijgen! 

Nog een fijn weekend en hopelijk kunnen we alle kinderen en juffen zo snel mogelijk weer op school ontvangen! 

Met vriendelijke groet,
mede namens juf Monique en juf Stephanie,

Ellen Perdaen 

 

Meerstromenschool
Monnikenstraat 3
4503 AT Groede

0117-371783
directie.meerstromenschool@scoba.nl