Meerstromenschool is onderdeel van de Scoba Groep
Meerstromenschool
Nieuwsbrief - 18-05-2017

In deze nieuwsbrief:
- Data om te onthouden
- Toetsen
- Honderdste leerling
- Schoolreis en busindeling
- Bonte avond
- Nieuws van groep 3-4
- Zwemkampioenschappen
- Schoolfoto blok
- Kledinginzameling (herhaald bericht)
- Mini-Roparun
Data om te onthouden

19 mei: Groep 7-8 gaat ‘s morgens naar de prijsuitreiking Zeeuwse familienamen, in het Belfort in Sluis

22 mei: Schoolreis groep 3 t/m 8 naar Plopsaland

25 en 26 mei: Vrij (Hemelvaartsdag)

31 mei: Kledinginzameling

1 juni: Bonte avond

5 juni: Vrij (Tweede Pinksterdag)

Toetsen

19 mei: Groep 5-6, toets natuur, blok 4

1 juni: Groep 7-8, zinnendictee, thema 5

29 mei: Groep 7-8, EHBO t/m hoofdstuk 5 afmaken

30 mei: Groep 5-6, toets geschiedenis, blok 4

31 mei: Groep 7-8, toets topo, blok 5

8 juni: Groep 7-8, practisch verkeersexamen

Honderdste leerling

Het was een vrolijke boel op het plein afgelopen dinsdag, toen Line, als honderdste leerling, voor het eerst naar school kwam. Het plein was vrolijk versierd met vlaggetjes en alle kinderen stonden bij het hek klaar met kleurige ballonnen. Er zat ook een heuse wedstrijd aan vast. De eerste ballon is ondertussen gesignaleerd in Fort Everdingen en is van Anne Salomé. De tweede die vandaag is binnengekomen is gestrand in Veenendaal en is van Fleur Manneke.Nu is het wachten op de volgende…

Een stukje hierover verschijnt binnenkort in de plaatselijke krantjes.

Schoolreis en busindeling

Op maandag 22 mei gaan de kinderen van groep 3 t/m 8 op schoolreis naar Plopsaland in Adinkerke.
We vertrekken om 8.30 uur (kinderen zijn aanwezig om 8.20 uur) en zijn terug op school rond 18.30 uur. Alle kinderen nemen die dag hun eigen lunchpakket mee en ook voldoende drinken (geen glazen flesjes). Gemakkelijke kledij en gemakkelijke schoenen zijn gewenst (geen slippers). Bij het dragen van sportschoenen is het aan te raden ook sokken te dragen.

Zorg dat bij mooi weer de kinderen goed zijn ingesmeerd en dat ze zonnebrandlotion in hun tas hebben, zodat ze zich nog eens insmeren kunnen. Het is aan te raden om geen blote schouders te hebben. Die verbranden nl. erg snel. En natuurlijk hopen we op een erg mooie dag!

De kinderen mogen eventueel wat geld meenemen om een souvenir te kopen. Het bedrag mag niet meer dan 7 euro zijn.

Dit jaar gaan we met twee bussen richting Plopsaland. In bus 1 zit groep 3,4 en 5, de begeleiders van groep 3-4 en nog drie begeleiders van groep 5-6 (mama Zoë, mama Renske en mama Jinke). De kinderen van groep 5 zitten achterin de bus, de kinderen van groep 3-4 sluiten aan.

In bus 2 zit groep 6,7 en 8, de begeleiders van groep 7-8 en twee begeleiders van groep 5-6 (papa Carice en juf Ellen). De kinderen van groep 7-8 zitten achterin de bus, de kinderen van groep 6 sluiten aan.
 

Bonte avond

De Bonte avond komt er weer aan en wel op donderdag 1 juni. De deuren gaan die avond open om 18.30 uur, voor de verkoop van de lootjes voor onze tombola. De prijzen liggen uitgestald en worden ook onmiddellijk uitgereikt. En dan is het tijd voor een kopje koffie of thee.

De voorstelling start om 19.15 uur en duurt tot ongeveer 20.30 uur. Er is geen pauze tussendoor.

Ook 's middags is er een voorstelling voor de opa's en oma's. De middagvoorstelling start om 13.30 uur en ook voor de opa's en oma's staat de koffie en thee klaar.

Het programma voor de Bonte avond is als volgt:

Groep 1-2: Superhelden

Groep 3-4: De wondere wereld van groep 3-4

Groep 5-6: Fijn op een eiland?

Groep 7-8: Optreden met zang, instrumenten en dans

Nieuws van groep 3-4

Op woensdag 21 juni is het de laatste keer niveaulezen voor de ouders van de kinderen uit groep 3-4. Wij danken hen nu reeds voor hun inzet.

 

Zwemkampioenschappen

Afgelopen zaterdag deed een zwemteam van de Meerstromenschool mee aan de Zeeuwse finale in Hulst. Ze hebben er een mooie prestatie neergezet en hielden er een medaille en een cadeautje aan over. Proficiat Esmee, Lotte, Anne, Kynan, Thaylen en Tom. Dank ook aan de begeleidende ouders, Corien, Renate en Menno.

Meerstromenschool
Kledinginzameling (herhaald bericht)

Voor de kledinginzameling van 31 mei, kunt u de kleding nu reeds inleveren. Vandaag krijgen de kinderen een plastic zak mee naar huis.

Mini-Roparun

De mini-Roparun was weer een groot succes. In de totaliteit heeft de stichting ruim 15000 euro opgehaald. De Meerstromenschool zorgde voor €1116,55. Een mooi bedrag. De kinderen van groep 7-8 kunnen terecht trots zijn op hun prestatie.

Wij danken ook Groosman mode, Kapsalon Indigo, Vervaet Machines, Oliehandel van den Hemel en Transportbedrijf E. Verwulst voor hun gulle gift.

Meerstromenschool
Monnikenstraat 3
4503 AT Groede

0117-371783
directie.meerstromenschool@scoba.nl